O Arenteiro remonta no Couto ante a UD Ourense, ao que derrota por 1-3.

29, Novembro 2020

Tivo de todo o derbi xogado no estadio do Couto, catro goles, tres penaltis,un deles parado, unha arbitraxe polémica, e ata un desafortunado lance do xogo no que resultou lesioando o xogador local Amin que tivo que ser evacuado nunha ambulancia que se atascou no terreo de xogo e que motivou que o partido estivese parado máis de 10 minutos.

Tras practicarlle un TAC no centro médico descártase que revista gravidade. E por si todo esto fose pouco, tampouco a TVG tivo a súa tarde e "motivos técnicos" impediron a ambas afeccións, probablemente as máis numerosas da categoria, seguir unha "accidentada" retransmisión, con continuos cortes. En todo caso, durante o tempo que si houbo imaxe do partido, pudo verse como o colexiado do partido pitaba dous "extraños" penatis contra o Arenteiro, o primeiro deles nada máis comezar o partido e desviado nunha gran intervención polo gardameta Diego García, que nada pudo facer no segundo igual que o primeiro lanzado polo veterano Rubén Durán, e que siñificaba que o Ourense se adiantase no marcador, 1-0 no minuto 29.

Tan so tres minutos despóis Portela empatou o partido nun acrobático remate de cabeza que enviou o balón á escadra da portería ourensanista tras unha falta executada por Renan Zaneli. E Asi chegouse ao descanso, tras unha primira parte na que os locais entraron mellor no partido pero que logo se foi igualando por parte do Arenteiro. Na segunda parte o Arenteiro foise a polo partido, sobre todo a partir do doble cámbeo que ordenou Fran Justo dando entrada no terreo de xogo a Presas e Javi Pazos, que sería o autor dos dous goles que voltearon o marcador, o terceiro xa co tempo cumplido ao transfomar o terceiro penalti da tarde.

Tres puntos importantes que permiten ao Arenteiro seguir no pelotón de cabeza na táboa de clasificación e a espera do Centro de Deportes Barco, que chega a Espiñedo o próximo sábado dia 5 de Decembro.