A victoria en Vilagarcia sobre o Arousa (1-2) devolve ó Arenteiro ó liderato da preferente autonómica

11, Outubro 2009

O Arenteiro volve ser o lider da categoria tras a traballada victoria conseguida hoxe polos verdes no campo da Lomba de Vilagarcia, onde se impuxo ó Arousa por 1-2, con goles de Oliveira e Martín. O Arenteiro controlou en todo momento o partido. Tras unha primeira parte na que os carballiñeses estiveron mellor asentados que o seu rival no terreo de xogo chegaríase o dencanso sen que se movese o marcador. Na reanudación, ós poucos minutos chegaría o gol do Arousa que se adiantaba no marcador no lanzamento dunha falta e nun clamoroso fallo da barreira verde. Tras o gol, o Arousa pasou a facerse momentáneamente co control do partido, pero só por unhos minutos, porque sería novamente o Arenteiro quen pasou a dominar o xogo e crear as mellores ocasións de gol ante a portrería do Arousa. Aínda co 1-0 no marcador o árbitro escamoteou un claro penalti cometido sobre Nicol, antes de que chegaran os dous goles de Oliveira e Martín que finalmente farían xustiza no marcador. O mesmo Martín e Nicol terían dúas boas oportunidades para incrementar a ventaxa carballiñesa, mentres que o Arousa apenas chegou a crear perigo ante a porteria defendida hoxe por Iván. O Arenteiro foi máis equipo que o Arousa e polo tanto xusto vencedor.